Welkom bij Zaanse Hockeyclub "De Kraaien"

Clubhuis & Terrein: Zuiderweg 68a, 1456 NH, Wijdewormer
Telefoon clubhuis: 0299-421801, e-mail: [email protected]
Verloren/gevonden voorwerpen, e-mail: [email protected]
Kijk bij Contact/Route voor contactadressen en routebeschrijving.
 
terug naar vorige scherm
7-11
Jaarlijkse bekers uitgereikt: de jeugd domineert

Maar liefst drie van de vier jaarlijkse clubprijzen zijn dit jaar gegaan naar jeugdleden. Dat laat maar weer eens zien hoe vitaal en dynamisch onze club is en dat is alleen maar mooi.

De Evert Honigbeker, de prijs voor grote inzet voor de club, ging naar Lars Zwaan, lid van het jeugdbestuur. Hij is het gezicht van dit buitengewoon leuk gezelschap dat allemaal goede zaken organiseert.

Ook de thuisfluiter van het jaar komt uit de jeugd. Deze bokaal die jaarlijks wordt uitgereikt aan de scheidsrechter die zich uitstekend profileert ging naar Tom Tepaske. Tot slot de PH De Jong beker. Die ging naar Nova Linde Bergsma en Veerle Hoeve die zich als coaches van de meiden C3 een uitstekend seizoen draaiden, een heerlijk team smeedden en dat bekroonden met een kampioenschap.

Was het dan alleen maar jeugd? Nee want Olav Christan werd uitgeroepen tot Kraai van het jaar. Zijn inzet voor de club is dan ook ongekend; trainingen, coachen, invallen. Deze man doet het allemaal en is daarbij nog eens heel erg aardig ook! Een terechte titel dus.

Natuurlijk de felicitaties naar de gelukkige winnaars maar ik hoor u denken: naar wie zijn die prijzen nu eigenlijk genoemd? Tijd voor een klein clubgeschiedenislesje!


Evert Honig was lid van de Strijkelgroep, een verzetsgroep in WO II. Hij was lid en ook voorzitter van de Kraaien. De Kraaien hebben een periode gespeeld op een veld van de familie Honig; voor de huur van 1 gulden per jaar. Deze beker wordt jaarlijks in de Algemene Ledenvergadering in het najaar uitgereikt aan het team of de commissie met de hoogste inzet.


PH de Jong was een Krommenieƫr. Niet lang na de oprichting, zijn de Kraaien gefuseerd met hockeyclub Krommenie, waar de Jong lid was. Hij was ook een verzetsstrijder en is samen met Evert Honig op 4 juni 1943 gefusilleerd. Beide namen staan vermeld op het oorlogsmonument in het Koogerpark. Deze beker wordt jaarlijks in de Algemene Ledenvergadering in het najaar uitgereikt aan het beste presterende team.


Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
  :) = :( = 8) = O-) = ;) =
:*) = -:-) = :O = :9 = L) =
^O^ =

zon 18 februari 2018

Aantal leden (info) 692
Nu online 18

Vandaag jarig

Nicole Bogers
Zarah May

Nieuws

vervolg Algemeen (3)
vervolg Vereniging (1)
vervolg Jeugd (3)

Wedstrijden quicklinks

zon 18 feb - zat 10 mrt - zon 11 mrt - zat 17 mrt - zon 18 mrt - zat 24 mrt - zon 25 mrt - zat 31 mrt -

Laatste verslagen

Nog geen verslagen.

Laatste reacties

16:52 Onze eerste kampio
18:20 Geen jubileum zond
08:51 Succesvolle strijd

Stelling

Ik kijk regelmatig op de website van De Kraaien
(31 stemmen)