header.jpg
Jeugd  |  12-5-2019
Met een solide 2-1 overwinning op nummer twee Athena pakte onze MD3 als tweede team van De Kraaien het kampioenschap. Met 22 punten hebben zij nu 11 punten voorsprong en dat is met twee wedstrijden te spelen niet meer te achterhalen. Dat is natuurlijk heel lekker en namens de hele club gefeliciteerd meiden!

Rondje langs de velden; wie kan kampioen worden?

Met titels van de MC3 en MD3 op zak en met nog twee ronden te spelen kijken we als club hongerig naar welke jeugdteams voor het kampioenschap strijden. 

Ons vlaggenschip bij de meisjes staat er goed voor. De MA1 won gisteren met 3-0 de derby tegen Purmerend en behield zo één punt voorsprong op Bennebroek A1. Volgende week kunnen de meiden van René Verhagen de titel pakken door in een rechtstreeks duel de Pauwen te verslaan. Een gelijkspel kan ook voldoende zijn maar dan moet in het laatste weekend de thuiswedstrijd tegen nummer drie Amstelveen worden gewonnen. 

De meisjes B1 deden zaterdag ook prima zaken door nummer drie Alliance B2 thuis met 4-0 te verslaan. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Hoorn en bij winst is de titel binnen. Moet kunnen lijkt ons.

Bij de Meisjes D verspeelde de D1 de mogelijkheid om de titel op eigen kracht binnen te halen. Door een 1-1 gelijkspel tegen HBS D2 liep koploper Hurley uit naar vijf punten en dus wordt het lastig. Volgende week staat de topper op het programma en kan de MD1 het gat verkleinen tot twee punten en vervolgens hopen dat Hurley ook in de laatste wedstrijd punten verspeelt. Volgende week dus gewoon winnen dus!

De MD2 staat er een stukje beter voor. Zij staan fier op kop maar hoe groot de voorsprong precies is was zondagochtend nog niet bekend bij de KNHB. We weten wel dat ze zaterdag het thuis zullen opnemen tegen laagvlieger Hisalis en dat de mogelijkheid bestaat ze kampioen worden. Dat wordt vrijdagavond taarten bakken voor de ouders! 

UPDATE: Inmiddels zijn de uitslagen binnen en onze meiden hebben één punt voorsprong op IJburg. Ze moeten nog even aan de bak en gewoon twee wedstrijden winnen. Dat geeft even lucht aan de bakactiviteiten van de ouders.

Bij de jongens is alleen de D2 nog in een positie om de titel te pakken. Zij zitten in een spannende poule waar vijf teams aan elkaar gewaagd zijn. Ondanks dat onze jongens afgelopen zaterdag met 7-3 verloren bij Westerpark staan ze nog derde met slechts drie punten van de koploper en alles lijkt met twee wedstrijden te spelen nog mogelijk. Hopelijk houden de mannen het hoofd koel en pakken ze met een beetje geluk als enig jongensteam van De Kraaien het kampioenschap.

Agenda

Nog geen agenda punten.

Download app

Sponsor