header.jpg
Vereniging  |  1-11-2019
Mijn naam is Peter Wieringa. Ik ben 47 jaar, geboren in het mooiste dorp van de wereld, Giethoorn, getrouwd met Claudia en trotse vader van twee hockeyende dochters van 12 en 8 jaar. Ik ben advocaat van beroep en medefirmant van Zaan Advocaten, gevestigd in - ook mijn woonplaats - Zaandam. 

Mijn hobby’s zijn varen, golfen en fietsen, maar die worden helaas een beetje gesmoord door mijn werk en mijn nevenactiviteiten, bijvoorbeeld als voorzitter van de Zaanse Ondernemersdag. 

Rosalie zit dit jaar in de MC2 en Charlotte speelt in de M8E1. Ik coach al enkele jaren het team van Charlotte en dat doe ik met ontzettend veel plezier. Hockey was voor mij een onbekende sport, zij het dat ik altijd wel met veel belangstelling de verrichtingen van het Nederlands Team (Heren en Dames) volgde. 

Ik heb ervaren dat hockey een geweldige (team-) sport is en dat de Kraaien een erg leuke vereniging is met – zoals bij elke vereniging – genoeg uitdagingen. Eén van de uitdagingen van de laatste jaren was het vinden van een nieuwe voorzitter, de opvolger van Cees Willemse. Hoewel ik geen bestuursfunctie ambieerde, raakte ik – hoe langer de vacature onvervuld bleef en zeker ook na de laatste ALV waarbij Cees heel duidelijk te kennen dat de volgende ALV absoluut zijn laatste zou zijn – steeds meer overtuigd van het belang dat deze mooie club niet zonder voorzitter de toekomst in kan gaan.

Het is de bedoeling dat ik word geïnstalleerd op de ALV van 14 november 2019. Ik zal de komende weken tot maanden gebruiken om de club beter te leren kennen en om mijn oor in alle geledingen van de club te luister te leggen. Daarnaast wil ik graag niet alleen zichtbaar en bereikbaar zijn voor alle leden en – als het gaat om de jeugdleden (jongste jeugd tot en met de A-jeugd) – voor hun ouders, maar ook voor een ieder die De Kraaien een warm hart toedraagt. 

Hockeyclub De Kraaien viert in 2022 zijn 100-jarig bestaan. Natuurlijk hopen we allemaal dat we kunnen vieren op een nieuw complex aan de Fortuinweg te Zaandijk. Of we in 2022 in het nieuwe onderkomen de slingers kunnen ophangen, is een vraag die ons allen zeer bezig houdt. Maar de verhuizing is niet de enige uitdaging voor de club; één van de grootste zorgen op dit moment is de kwetsbaarheid van de organisatie. 

Er zijn teveel mensen die te weinig doen en er zijn te weinig mensen die te veel doen. Het baart mij grote zorgen dat de vele vacatures binnen de club al langere tijd open staan en niet worden vervuld. Hierdoor ontstaan op tal van terreinen kleine en grote problemen en ik beschouw het als onze gezamenlijke taak om die problemen op te lossen. 

Goede onderlinge communicatie, wederzijds begrip, waardering, verbinding en saamhorigheid zijn wat mij betreft daarbij de sleutelwoorden. 
Vandaar ook de slogan bovenaan deze introductie: met elkaar, voor elkaar! 
Ik ontmoet jullie allen graag op de ALV en langs de velden. Samen blijven we bouwen aan de toekomst van onze prachtige club!

Peter Wieringa