header.jpg

Teamindelingen 2020-2021

Jeugd  |  11-6-2020
Het einde van het een hockeyseizoen nadert snel en zoals iedere hockeyer weet betekent dat de teams voor het nieuwe seizoen bekend worden. Dit zal vrijdag 12 juni gebeuren maar voordat het zover is, is het goed om te weten hoe het proces van de teamindeling is verlopen. Zeker na de vreemdste seizoenshelft die we ooit hebben meegemaakt én omdat er ook dingen zijn veranderd is een toelichting op zijn plaats.

Het zal niemand zijn ontgaan dat corona heeft veel invloed gehad op het hedendaagse leven, de sport en dus ook op de voorbereidingen voor het volgend seizoen. 

Met de grootste zorgvuldigheid zijn de teamindelingen gemaakt. Hierbij is gebruik gemaakt van de input van (jeugd)trainers, (jeugd)coaches en ouderbegeleiders. Hierbij is door hele club van mensen ( selectiecommissie, trainingscoördinator, technische coördinator, TC en lijncoördinatoren) gekeken naar spelers, teams en periodes (najaar en zaal) en uiteindelijk tot een indeling te komen. 

Zoals bekend hebben de kinderen minder weken getraind en minder wedstrijden gespeeld waardoor er minder meetmomenten of observaties per kind en per team zijn geweest. Dat is de impact van corona en daar kan niemand wat aan doen.

Met de info die er is, is er secuur gekeken naar ieder kind, het teambelang en het clubbelang. Een zeer ingewikkelde puzzel waarbij de insteek is geweest dat ieder kind en ieder team zo optimaal mogelijk kan spelen. 

Hierbij zijn bij de junioren (ABCD) alle eerste teams (A1, B1, C1 en D1) prestatie- of selectieteams, de overige teams zijn breedteteams. 

Het is hierbij belangrijk om te weten dat bij de breedte teams of de Jongste Jeugd teams het nummer van het team dus niet veel zegt. Het is niet altijd zo dat het hoogste nummer ook een hogere klasse speelt. Deze klasse wordt bepaald door de KNHB en dat wordt pas later bekend en daar hebben wij als club weinig invloed op.

Het is veel belangrijker is om te kijken naar het team als geheel, de verschillende kwaliteiten die spelers meebrengen en de groei die kinderen in de teams door kunnen gaan maken. Dit geldt zowel voor de junioren- als de jongste jeugd teams. 

Zie ook dit mooie filmpje van de KNHB: https://youtu.be/fumamVXUEVY

De teamindelingen worden vrijdag 12 juni intern via de kraaien-app (nieuwsberichten) gedeeld. Zie hiervoor het bericht Junioren Teamindeling en Jongste Jeugd teamindeling. De teamindelingen zijn vanaf 1 juli 2020 in de kraaien-app zichtbaar.
 
We vragen ieders respect en sportiviteit voor de nieuwe indeling die gemaakt is door vele vrijwilligers en deze lastige tijd.  

Een hele fijne vakantie en heel graag tot na de zomer!

Met sportieve groet,
Namens het bestuur
Claudia Wieringa 
Commissaris Jeugd

Gerelateerde nieuwsberichten

Aangepaste trainingstijden

Download app

Sponsor