Jeugd  |  25-5-2019
In een bloedstollend duel tegen Amstelveen heeft de MA1 zaterdag het kampioenschap binnen gesleept. Een paar uur eerder pakten de meiden van de B1 al overtuigend de titel. Ze hielden geen spaan heel van laagvlieger Myra; 12-0.

Alle titels zijn mooi, maar sommige zijn net even wat mooier. Het kampioenschap van onze Meisjes A1 is er zo één. Na een aarzelende start van de competitie ging de A1 steeds beter spelen en het werd duidelijk dat de titel mogelijk was. De koppositie werd gepakt en de race begon.

Lieten ze vorige week in de slotminuten de titel tegen nummer twee Bennebroek (0-0) nog liggen, zaterdag was het wel raak; een 3-2 overwinning op nummer drie Amstelveen was voldoende voor een duik in de sloot.

Makkelijk ging echter het niet. Hoewel Amstelveen geen kans meer had op het kampioenschap was het niet naar de Wijdewormer gekomen om als schietschijf te dienen. De bezoekers speelden scherp, vochten voor iedere bal en pakten brutaal naar een minuut of tien een 0-1 voorsprong.

Onze meiden vonden de achterstand een slecht idee en begonnen direct aan een sterke periode waarin een 2-1 voorsprong werd opgebouwd. Amstelveen leek rijp voor de genadeklap maar ondanks een aantal goede kansen voor De Kraaien viel plots het doelpunt aan de andere kant en stond het 2-2 in de rust.

In de tweede helft trokken De Kraaien de wedstrijd naar zich toe. Het dominante spel werd via een mooie variant van een strafcorner bekroond met een doelpunt; 3-2. Het laatste deel van de tweede helft hielden de meiden het hoofd koel en kwam de overwinning niet meer in gevaar. De wedstrijd eindigde met een uitspeelcorner voor De Kraaien en daarmee was de buit binnen.

De titel in de Eerste Klasse A is ook niet zo maar één, dit is echt een hele mooie die heerlijk smaakt. Gefeliciteerd!