header.jpg

Schrijf je nu in voor de spelregelcursus

Algemeen  |  7-9-2020
Zonder scheidsrechters geen wedstrijden, dat is een waarheid als een koe. Gelukkig biedt onze club ook dit jaar weer een spelregelcursus aan waar iedereen die fel begeerde kaart kan halen. Iedereen? Nou ja niet helemaal maar er zijn een aantal plekken voor ouders gereserveerd.

Je moet een kind hebben die lid is van De Kraaien maar een opa of oma zijn natuurlijk ook welkom. Voor het team van jouw kind is het belangrijk dat er voldoende ouders zijn die kunnen fluiten. Een team kan bijvoorbeeld niet zaalhockeyen zonder ouders die een kaart hebben. 

Bovendien heb je als scheidsrechter nooit bardienst, krijg je enorm aanzien en heb je tenminste zeventig minuten per week op één plek autoriteit. Je bent een dief van je eigen geluk als je het niet doet.

De cursus bestaat uit drie delen. Je begint met een zelfstudie deel waarna er een informatie-avond in het clubhuis zal zijn waar de belangrijkste onderdelen worden besproken en voldoende tijd is om vragen te stellen aan zeer ervaren fluitisten. Het examen is niet moeilijk en de eerste wedstrijden die je fluit staan altijd onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter. 


Tip: je kunt je ook opgeven samen met een ander ouder opgeven, dan heeft het team van jouw kind direct twee scheidsrechters.

Start cursus: maandag 14 september
Informatie-avond: donderdag 1 oktober
Examen avond: donderdag 8 oktober