header.jpg

ZHC de Kraaien zoekt een nieuwe secretaris M/V

Algemeen  |  1-10-2020
Per half november komt mijn functie in het bestuur van dé hockeyvereniging van de Zaanstreek beschikbaar. Als secretaris, heb je een ondersteunende rol binnen de club, waar de interne organisatie van de dagelijkse (hockey)zaken prima in orde is. Dus als je, net zoals ik 6 jaar geleden, wel iets voor de club wilt doen, maar je je meer thuis voelt in het leveren van een bijdrage 'achter de hockeyschermen', is dit een mooie kans !

Wat levert het je op?

Je komt terecht in een volledig gevuld bestuur, dat een team op zich vormt. Het is een mooie mix van ouders en hockeyers, die zich met veel enthousiasme inzetten voor de club. De vergaderingen (1 x per 3 á 4 weken) zijn efficiënt en zeker ook gezellig, waarbij de inwendige mens ook niet wordt vergeten.  Je stelt hiervoor de agenda vast en zorgt voor het verslag en de verspreiding ervan. Een ander vast item zijn de Algemene Ledenvergaderingen (ALV, in voor - en najaar), waarvoor je de agenda, uitnodigingen en het verslag verzorgt. Ook het beheren van de mailboxen (secretaris en algemeen) hoort erbij.

Natuurlijk gebeurt er meer dan dit (zeker in dit bizarre jaar) - en dat maakt deze functie zo divers. Zo is er regelmatig overleg met gemeente Zaanstad, om onze lang gekoesterde verhuizing vorm te geven. En uiteraard is er regelmatig contact met de KNHB, onder meer over protocollen, teamopgaves, wedstrijden, opleidingen en jaarvergaderingen. Zonder sponsoren geen gezonde sportvereniging, dus gesprekken met de Rabobank voor de verenigingsondersteuning en met Zuiver voor teamsponsoring komen voor.

Hoeveel tijd kost dit je?

Een belangrijke en terechte afweging om je wel of niet als vrijwilliger te gaan inzetten, is de vraag 'hoeveel tijd gaat me dit kosten ?'. Een kort antwoord: dit verschilt per week. De ene week gaat voorbij zonder noemenswaardige inzet (vaak alleen mails afhandelen), de andere week is er een bestuursvergadering of ben je betrokken bij een ander ad-hoc overleg. Ook vallen de meeste schoolvakanties uit / is er weinig te doen. De voorbereidingen van de ALV vergen weer iets meer tijd van je. Ik zou zeggen dat je al met al gemiddeld 1 - 1,5 uur per week met deze functie bezig zult zijn. Een dergelijks bestuursfunctie bekleed je in principe voor 3 seizoenen.

Benieuwd ?

Ben jij of ken jij iemand die zich hierin herkent en zich aangesproken voelt, dan kom ik graag met jou of met diegene in contact. Uiteraard is het mogelijk om een bestuursvergadering bij te wonen en zorg ik voor een goede overdracht van taken en lopende zaken.

Je kunt me bereiken via [email protected] . Ik kijk uit naar je reactie: met elkaar, voor elkaar!

Met hartelijke groet, Ellen Hollander