header.jpg
Algemeen  |  14-3-2021

Op de weg terug

Een nieuw trainingsschema   

Precies een jaar geleden ging de poort van ons complex door Corona op slot. Dit was het begin van een periode vol onzekerheid. Een wekelijks gevecht om iedereen zoveel mogelijk te kunnen laten spelen. Voor de jeugd hebben we binnen de maatregelen manieren kunnen vinden om te blijven hockeyen. Daarna ook voor de senioren. Maar voor 18+ leden is dat vrijwel onmogelijk gebleken. Gelukkig komt daar langzaam verandering in. Het einde is in zicht.

‘Het is niet makkelijk en we begrijpen het sentiment als je bijna een jaar niet hebt kunnen spelen. De signalen vanuit de club nemen wekelijks mee in ons overleg en we doen er alles aan om zoveel mogelijk speelminuten voor iedereen te realiseren binnen de mogelijkheden. Vandaag kunnen we een mooie stap zetten. We hopen dat we ‘met elkaar, voor elkaar’ die eindstreep gaan halen. Dan maken we er daarna, met 100 jaar kraaien in het vizier, een geweldig feest van. Daar kijk ik naar uit’, Peter Wieringa, voorzitter

Hoewel de coronamaatregelen nog van kracht zijn en de avondklok nog tikt tot eind maart, hebben we voor de komende tijd een nieuw trainingsschema opgesteld. Het is wellicht nog niet ideaal, maar het is een eerste stap terug naar het normaal waar iedereen zo naar snakt. Wanneer de avondklok opgeheven wordt, gaan we zo snel mogelijk terug naar het oorspronkelijke trainingsschema (van najaar 2020) waarbij iedereen op een doordeweekse dag 1- of 2x traint.

NIEUW TRAININGSSCHEMA
Dat de jongsenioren afgelopen zondag weer voor het eerst sinds half oktober een bal mochten slaan was een verrassing voor iedereen. Dat de senioren in 4-tallen, met 1,5 m onderlinge afstand ook weer het veld op mogen omarmen we natuurlijk ook. Onderstaand een overzicht van de verschillende categorieën en de nieuwe tijden.

Jeugd F t/m A teams
De jeugd traint in de middag/vroege avond en blijven 2x per week trainen. Om e.e.a. passend te krijgen zullen een aantal jeugdteams tijdelijk of op een andere dag, op een andere tijd, ander veld of korter training hebben. Check daarom de kraaien-app om te zien welke dag en welke tijd je training hebt. 

Senioren t/m 26 jaar

Jongsenioren (tot 27 jaar) zijn vorige week zondag weer gestart met trainen. Menigeen heeft erge spierpijn ervaren en om weer in het ritme te kunnen komen zullen ook deze leden 2x per week gaan trainen: 1x op zondag en 1x door de week. Check je kraaien-app welk team op welke dag en tijd traint.

Senioren 27+
Voor de senioren boven de 26 jaar is er ook weer een lichtpuntje. We kunnen vanaf 16 maart het veld op in groepjes van vier. Om alvast een beetje te oefenen met deze vorm wordt aankomende maandag (15 maart) van 19.00 uur tot 20.15 uur en zondag van 14:15-15:45 uur een bootcamptraining voor de 27+ senioren georganiseerd. Tijdens deze training worden zowel oefeningen gericht op hockey- als op conditie- en krachttraining uitgevoerd.

Aankomende maandag (15 mrt) trainen we nog in onderlinge groepjes van twee, maar vanaf 16 maart mag dit in groepjes van vier. Het is belangrijk dat we ons goed aan de geldende regels houden:

· Te allen tijde 1,5m afstand, ook tijdens het sporten (duels zijn nog steeds niet toegestaan helaas)

· Geen onderlinge wisseling van samenstelling van de groepjes

Tijdens de senioren 27+ momenten kunnen tijdelijk maximaal 20 spelers per keer weer de prachtige kunstgrasmat kunnen betreden. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt…

Aanmelden voor de maandagtraining (19:00-20:15 uur) kan via: https://forms.gle/tfGDitjmy2dyHbDE7

Aanmelden voor de zondagtraining (14:15-15:45 uur) kan via : https://forms.gle/kPtUcgcRV82ZynWA9

Indien de training vol zit krijg je hiervan direct een melding te zien. Mocht je na aanmelding onverhoopt toch niet kunnen? Mail dat dan naar [email protected] zodat de plek vrij gegeven kan worden voor iemand anders.

Ook voor deze groep kijken we op andere dagen naar ruimte op de velden ten tijde van de avondklok om de seniorenteams in groepjes van 4 personen te kunnen laten trainen zodra deze maatregel ingaat. Meer informatie hierover volgt z.s.m..

 De Coronamaatregelen op een rij

·      Kom vlak voor tijd naar de training

·      Houd op de paden 1,5m afstand

·      Fietsen, brommers, scooters in de fietsenrekken op de parkeerplaats – buiten de hekken

·      Na de training direct weer naar huis en niet blijven hangen

·      Het clubhuis is gesloten, toilet is bereikbaar en alleen de keepers mogen keeperspullen uit de kluis halen

·      Geen publiek bij trainingen of onderlinge wedstrijden. Ouders die kinderen brengen of ophalen moeten buiten de hekken op het parkeerterrein wachten

·      Bij elke training moet een coronabegeleider aanwezig zijn. Bij de jeugd t/m C zijn dit de ouders, B t/m A, Femke en Ton en seniorenteams is dat de trainer

Volg altijd de aanwijzingen op van de coronabegeleider en houd je vooral aan de maatregelen.

Samen komen we er!

Wil je meedenken en meehelpen om mogelijkheden te zien en overkoepelend te mee te werken aan de organisatie van trainingen voor alle leden? 

Meld je dan graag aan bij [email protected] of [email protected]. Samen komen we er!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws