header.jpg

Update corona: competitie afgelast

Algemeen  |  22-4-2020
Helaas duren de onwerkelijke tijden onverminderd voort, hoewel er in zekere zin een kentering lijkt te komen in het aantal ziekenhuisopnames en het aantal mensen dat overlijdt als gevolg van het Corona-virus. Nederland heeft zich de afgelopen weken van zijn goede kant laten zien en de steun aan de mensen die zich dag in, dag uit in de zorg inzetten is positief overweldigend. 

Hoe het allemaal definitief gaat uitpakken, is nog onzeker, maar de samenleving lijkt op onderdelen af te stevenen naar definitieve veranderingen en naar een nieuw bewustzijn. Sommigen dingen veranderen echter nooit, bijvoorbeeld het enthousiasme voor onze mooie hockeysport. Het "normaal na Corona" omvat nog steeds de zin in een gewoon potje hockey en wat kun je inderdaad verlangen - zeker gelet op het prachtige weer van de laatste weken - naar een weekend vol speelplezier met je team. 

De spreekwoordelijke degens kruisen met willekeurig welke tegenstander dan ook en daarna limonade of een biertje drinken om met elkaar te bespreken waarom het volgende keer nog beter zal gaan (of echt nog beter moet).

Dat verlangen wordt helaas dit seizoen niet meer vervuld, want de KNHB heeft kort na de persconferentie van dinsdag 21 april voor dit seizoen een streep gezet door alle competities. Dat is een hele bittere pil, maar we moeten daarbij wel bedenken dat de volksgezondheid voorop staat. Zoals Mark Rutte zei: beter voorzichtigheid nu dan spijt achteraf. 

De overheid heeft in de persconferentie van 21 april 2020 echter wel bekend gemaakt dat kinderen tot en met 12 jaar - of beter: in de basisschoolleeftijd, dus eigenlijk de kinderen die nog op de basisschool zitten - vanaf een bepaald moment in ieder geval weer zouden kunnen gaan trainen. We kijken samen met de trainingsco√∂rdinatoren of we dit zo spoedig mogelijk kunnen oppakken. 

De overheid heeft ook bekend gemaakt dat het voor kinderen tot en met 18 jaar mogelijk zou moeten zijn om te gaan trainen, maar voor die groep kinderen blijft de 1,5 meter-regel in volle omvang gelden. De vraag is natuurlijk hoe dit in de praktijk vorm gegeven zou kunnen gaan worden. Voor senioren geldt dat er helaas nog geen mogelijkheden zijn om weer te gaan trainen. 

Wij volgen de berichtgeving van de overheid, het RIVM én van de hockeybond op de voet. Ons aller gezondheid staat natuurlijk voorop, maar wat zou het fijn zijn als we nog even in een clubbreed verband een balletje konden slaan. Mocht dat niet meer lukken, dan hopen we jullie volgend seizoen allemaal in goede mentale en fysieke gezondheid weer te verwelkomen. Mocht je willen stoppen, hetgeen we natuurlijk niet hopen, dan moet het lidmaatschap voor 1 mei a.s. opgezegd worden ([email protected]).

Agenda

Nog geen agenda punten.

Download app

Sponsor