Header.jpg
Algemeen  |  21-9-2022

De functie van Secretaris is per direct beschikbaar in het bestuur van dé hockeyvereniging van de Zaanstreek. Dat is toch een geweldige kans om de club te helpen groeien? Als secretaris, heb je een ondersteunende rol binnen het clubbestuur, waar dagelijkse (hockey)zaken worden geregeld. Dus als je wel iets voor de club wilt doen, maar je je meer thuis voelt in het leveren van een bijdrage ‘achter de hockeyschermen’, dan is dit een mooie kans! 

Wat het je oplevert
Je komt terecht in een volledig gevuld bestuur. Het is een mooie mix van ouders en hockeyers, die zich met veel enthousiasme inzetten voor de club. De vergaderingen (1 x per 3 á 4 weken) zijn efficiënt en gezellig, waarbij de inwendige mens ook niet wordt vergeten. Je stelt hiervoor de agenda vast en zorgt voor het verslag en de verspreiding ervan. Een ander vast item zijn de Algemene Ledenvergaderingen (ALV, in voor – en najaar), waarvoor je de agenda, uitnodigingen en het verslag verzorgt. Ook het beheren van de mailboxen (secretaris en algemeen) hoort erbij.

Natuurlijk gebeurt er meer dan dit (zeker in dit jubileumjaar) – en dat maakt deze rol zo leuk en divers. Zo is er regelmatig overleg met gemeente Zaanstad, om onze lang gekoesterde verhuizing vorm te geven. En uiteraard is er regelmatig contact met de KNHB, onder meer over protocollen, teamopgaves, wedstrijden, opleidingen en jaarvergaderingen. Zonder sponsoren geen gezonde sportvereniging, dus gesprekken met sponsoren voor de club in verschillende vormen komen voor.

Hoeveel tijd kost dit je ?
Een belangrijke en terechte afweging om je wel of niet als vrijwilliger te gaan inzetten, is de vraag ‘hoeveel tijd gaat me dit kosten?’. Een kort antwoord: dit verschilt per week. De ene week gaat voorbij zonder noemenswaardige inzet (vaak alleen mails afhandelen), de andere week is er een bestuursvergadering of ben je betrokken bij een ander ad-hoc overleg van bijvoorbeeld alle commissie voorzitters. D meeste schoolvakanties vallen uit en dan is er dus weinig te doen. De voorbereidingen van de ALV vergen weer iets meer tijd. Houd rekening met gemiddeld 1 - 1,5 uur per week om deze rol te vervullen. En een dergelijks bestuursfunctie bekleed je in principe voor 3 seizoenen.

Benieuwd?
Ben jij of ken jij iemand die zich hierin herkent en zich aangesproken voelt, dan komen we graag met jou of met diegene in contact. Uiteraard is het mogelijk om vooraf een bestuursvergadering bij te wonen en wordt er gezorgd voor een goede overdracht van taken en lopende zaken. 

Meer weten of interesse? Stuur dan een mail naar [email protected]. 
We kijken uit naar je reactie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws