Header.jpg

Waarom hockey

Er zijn ontelbare redenen om te gaan hockeyen. Maar zou je het een hockeyer vragen dan zal ongetwijfeld het antwoord zijn dat het gezellig is, dat je er bijzonder fit van wordt en dat het heerlijk gevoel geeft om een bal hard te kunnen slaan. En het is allemaal waar.

Hockey is allereerst een teamsport waar je samen tot een prestatie komt. Hierdoor ontstaat er een speciale band tussen de spelers. Die is er zowel binnen als buiten de lijn en die gaat vaak verder dan je eigen team, maar met alle hockeyers. Na het laatste fluitsignaal drinken de teams met elkaar een glas in het clubhuis waarbij de wedstrijd wordt besproken, hoe het beleefd is, de status van het hockey in het algemeen en alles wat er verder ter tafel komt. Het is met andere woorden gewoon gezellig.

Hockey houdt je fit
Hockeyers leggen meer kilometers af en sprinten vaker tijdens een wedstrijd dan bijvoorbeeld een voetballer of een rugbyer. Door zowel technische ontwikkelingen, het gebruik van kunstgras en nieuwe materialen voor sticks, de ontwikkeling van de sport zelf is de sport bijzonder snel geworden. Hierdoor is hockey een hele stoere sport die goed is voor lijf en geest.

Nederland, een sterk hockeyland
Natuurlijk vallen de internationale prestaties van zowel de Nederlandse vrouwen als mannen op en daar zijn wij natuurlijk heel trots op. Maar dat is niet de reden dat hockey zo populair is, het is eerder andersom. Nederland is zowel bij de vrouwen als de mannen meerdere malen Olympische, Wereld- en Europees kampioen en dat is toch iets anders dan één Europese titel. De Nederlandse competitie, de Hoofdklasse, geldt als de sterkste van de wereld waar tal van buitenlandse topspelers spelen. In Nederland is hockey de tweede teamsport en het groeit erg hard.

Hockeycultuur
Hockey staat van oudsher bekend als een sport voor rijke lui met een kâk cultuur. Dit imago 'kleeft' nog altijd een beetje aan de sport maar de laatste tien jaar is dit echt veranderd. Hockey is een sport geworden die voor iedereen open staat. Bij De Kraaien vinden wij het belangrijk dat de goede zaken van de hockeycultuur wordt bewaakt.

Ben jij op zoek naar een uitdagende sport waar het goed toeven is langs de lijn? Aarzel dan niet en neem contact op met De Kraaien zodat je kunt kennis maken met de leukste sport die er is.


 

 

Download app

Sponsor